Fogászati CT-felvétel készítés

Fogászati CT-felvétel készítés

A CBCT (angolul: Cone Beam CT) egy speciálisan a fogászat területére kifejlesztett, 3 dimenziós röntgen képalkotó rendszer. Nagy előnye a hagyományos panorámaröntgennel szemben, hogy sokkal részletesebb, torzulás nélküli képet ad a kezelésre szoruló területről.

Az így készült felvétel segítségével részletes adatok nyerhetők a csontokról, az állkapocs, a fogazat és az arc csontos szerkezetéről, ezek állapotáról, esetleges rendellenességeiről, és ezáltal pontosan meg lehet állapítani, milyen kezelést igényel a páciens fogsora. A legtöbb esetben ez jelenti a sikeres kezelés alapját.

Mire készüljek a felvétel előtt?

A vizsgálat előtt el kell távolítani minden olyan tárgyat magunkról, ami akadályozhatja a képalkotást, beleértve a fémtárgyakat, például ékszereket, szemüveget, hajtűt és hallókészüléket. A várandós hölgyeknek mindig tájékoztatniuk kell fogorvosukat vagy szájsebészüket a terhesség tényéről. Ebben az esetben csak kivételes, indokolt esetekben kerülhet sor a CT-felvétel elkészítésére.

Hogyan zajlik egy fogászati CT-felvétel készítés?

A felvétel fájdalomtól és mindenféle kellemetlen élménytől mentes, és mindössze egy percig tart. A testet ért minimális sugárterhelés ellen ólomkötény biztosításával védekezünk. A vizsgálat során a páciens végig álló helyzetben foglal helyet, ezért – a hagyományos CT-vizsgálatokkal ellentétben – itt a klausztrofób érzéstől sem kell tartani. A CBCT használata esetén – a hagyományos orvosi CT eszközökkel összevetve – sokkal kisebb a sugárterhelés, ezért semmilyen káros hatással nem jár a technológia alkalmazása. 

Mit tartalmaz a csomag?

3D-s fogászati CT-felvétel készítés, és átadás a páciens részére

Mennyi időt vesz igénybe?

A CT-felvétel elkészítése megközelítőleg 20 percet vesz igénybe.

Mennyibe kerül?

25.900.- forint.

FIGYELEM! Fogászati CT felvétel készítés szakorvosi lelettel most kedvezménnyel, csupán 18.900.- forintért!

Nézze meg aktuális akciónkat és foglaljon időpontot.

A CBCT felvétel megnyitásához szükséges alapvető rendszerkövetelmények:

– Operációs rendszer: Windows 10 Pro (64 bit)
– Hardware: RAM: minimum 8 GB; CPU: minimum 2.3 Ghz QuadCore 64 Bit (x64); HDD: 500 GB;  VGA:1GB dedikált  memória DirectX 10 with WDDM 1.0
– Monitor: min. felbontás: 1280×1024 optimális: 1920×1080

Amennyiben más rendelőbe viszi a felvételt, kérjük ellenőrizze le, hogy rendelkeznek-e a felvétel megnyitásához alkalmas számítógéppel!