Gyermek fogászati szűrés

Gyermek fogászati szűrés

A fogakra már gyermekkorban figyelni kell. Gyermekeink 12 éves korára általában befejeződik a fogváltás: a tejfogak kihullanak, helyüket a maradó fogak veszik át. 

Ideális esetben a fiatalokban ekkora már kialakul egy egészséges konformitás a fogorvossal szemben, és szorongás- és félelemmentesen élik át a kezeléseket. Ha ez eddig nem történt meg, itt az idő eljönni, és egy fájdalomtól és kellemetlen élményektől mentes Gyermek fogászati szűrés keretében elkezdeni az ismerkedést a fogorvossal. 
Az első maradó fog már 6 éves korban előjöhet, és ha eddig nem alakult ki megfelelő szájhigiénia, a tudatos figyelem a fogakra, akkor ebben a korban már gyakran találni hatalmas lyukakat a maradó fogakon, amely fogakról gyakran hiszik a szülők, hogy az még tejfog. Ezeket megelőzni a rendszeres fogászati szűrések beiktatásával lehet a legbiztosabban. Sokszor találni ki nem esett tejfogakat is, amelyek a helyet foglalják az alatta fejlődő maradó fogak előtörése elől. 

A szűrővizsgálat alkalmával megnézzük a gyermek fogazati státuszát: van-e még tejfoga, van-e lyukas maradó foga. Ha szükséges, és a gyermek együttműködő, készítünk egy csökkentett sugárterheléssel járó felvételt is a kicsi fogairól. A gyermek fogászati szűrés során orvosaink különös tekintettel vannak arra, hogy a vizsgálat kellemetlen élményektől mentes élményként maradjon meg a gyermek számára.

Mit tartalmaz a csomag?

2D-s röntgenfelvétel készítése és átadása a Páciens részére,

orvosi vizsgálat röntgen-kiértékeléssel, szájhigiéniai tanácsadás.

Mennyi időt vesz igénybe?

A vizsgálat 30 percig tart.

Mennyibe kerül?

9.900,- forint.

Nézze meg aktuális akciónkat és foglaljon időpontot.