Időskori fogászati szűrés

Időskori fogászati szűrés

Miért fontos a rendszeres fogászati szűrés idős korban? Idősebb korunkban, jellemzően 60 év felett, gyakori probléma a fogak tartórendszerének károsodása, ezzel együtt a fogak nagyszámú elvesztése. Ilyenkor –a foghiány, és a mozgó fogak miatt – sokszor problémás a rágófunkció helyreállítása. Jön a küzdelem a kivehető protézissel, ami gyakran kimozdul, kiesik a szájból. Ezekkel a problémákkal nem muszáj együtt élni. Az elmúlt években sokat fejlődött az orvostudomány, és szinte mindenki számára van lehetőség rögzített, FIX fogpótlást készíteni, akár a meglévő fogak felhasználásával vagy implantátum-beültetéssel, és pl. egy patenttal rögzülő fix fogsor használatával.

Az időskori fogászati szűrés alkalmával, egy nagy felbontású CT-felvétel kiértékelése után, feltérképezzük a meglévő fogak és azok tartórendszerének állapotát, a hiányzó fogak helyén a csontállomány mennyiségét, és számba vesszük az esetleges implantátum-beültetési lehetőségeket is.

A szűrővizsgálat alkalmával orvosunk alaposan megvizsgálja a páciens szájüregének, fogainak és esetleges fogpótlásainak állapotát. A teljes körű vizsgálat alapján kiszűri a rossz, gyulladt, gócos vagy éppen használhatatlan, mozgó fogakat, és a CT-felvétellel kiegészítve megoldási javaslatot tesz egy stabil, rögzített, esztétikus, funkcióját tökéletesen ellátó, új fogpótlás elkészítésére. 

Mit tartalmaz a csomag?

3D-s Fogászati CT felvétel készítése és átadása a Páciens részére,

orvosi vizsgálat CT-kiértékeléssel, gócszűréssel, terápiás javaslattal.

Mennyi időt vesz igénybe?

A vizsgálat 45 percig tart.

Mennyibe kerül?

25.900.- forint.

Nézze meg aktuális akciónkat és foglaljon időpontot.