Fogászati röntgen készítés Budapest

Fogászati röntgen készítés Budapest:

Panoráma röntgen készítés Budapest szívében a CityDent Fogászaton. Az alapos fogászati kezelésekhez napjainkban már szinte elengedhetetlen a panorámaröntgen-felvétel elkészítése. A felvétel által számos olyan információhoz hozzájuthatunk, amely nélkülözhetetlen az olyan fogászati problémák sikeres kezeléséhez, mint például a gócbetegségek, a fogszuvasodás vagy az összetorlódott, rendezetlen fogsor. 

Mire készüljünk a felvétel előtt?

A vizsgálatot megelőzően el kell távolítani az ékszereket, szemüveget, illetve minden egyéb fémtárgyat. Ezt követően egy ólomkötényt biztosítunk a páciens számára, amit a felvétel készítése alatt kell viselnie. Az ólomköpeny segítségével minimálisra csökken a szervezetet érő sugárterhelés. Terhesség esetén panorámaröntgent csak kivételes esetekben készítünk, a várandósságról mindenképpen tájékoztatni kell a kezelőorvost a vizsgálat megkezdését megelőzően.

Fogászati röntgen készítés Budapest

Hogyan zajlik egy panorámaröntgen-felvétel készítése?

Az eljárás során alacsony sugárdózissal sok információ és diagnosztikus adat birtokába juthatunk. 
A vizsgálat – a fejlett technológiának köszönhetően – ma már fájdalommentes, és nem jár semmiféle kellemetlen élménnyel. A felvételhez a páciens álló helyzetben helyezkedik el, és egy tartóállványba helyezi állkapcsát úgy, hogy közben a metszőfogakkal egy úgynevezett ráharapóra harap. Így biztosítható, hogy a fej stabilan és mozdulatlanul maradjon és a szájüregről jó minőségű kép készülhessen. Az így készült kép alapján alaposan felmérhető a fogak és a szájüreg állapota, és, amennyiben szakmailag indokolt, ez alapján megtervezhetőek a szükséges beavatkozások és menetük.

Mit tartalmaz a csomag?

Röntgenfelvétel készítése és átadása a Páciens részére

Mennyi időt vesz igénybe?

A röntgenfelvétel elkészítése megközelítőleg 20 percet vesz igénybe.

Mennyibe kerül?

9.000.- forint.

Nézze meg aktuális akciónkat és foglaljon időpontot.

Szárnyas röntgenfelvétel:

A fogászati szárnyas röntgen (bitewing) az egyik leggyakrabban alkalmazott röntgen fajta a fogászat területén. A felvétel segítségével a felső és az alsó fogak koronájáról egyidejűleg  készítünk képet. Fogászati röntgen készítés Budapest

A leggyakrabban a gyerekeknél alkalmazott szárnyas felvétel a nevét a végén található, jellegzetes, “szárnyszerű” filmrétegről kapta. A filmnek erre a részére kell a vizsgálat során ráharapnia a páciensnek. Az így keletkezett kép alapján a fogak koronájának állapotába nyerhetünk betekintést, de az íny betegségeinek feltérképezésében is nagy segítséget nyújt.

A rutinszerű szárnyas röntgenfelvételeket gyakran használják még interdentális fogszuvasodás és visszatérő fogszuvasodás vizsgálatára is.

A módszer fájdalommentes, és mindössze pár percig tart, ezért a gyermekek számára sem jelent kellemetlen élményt.

Mit tartalmaz a csomag?

Röntgenfelvétel készítése és átadása a Páciens részére. Fogászati röntgen készítés Budapest

Mennyi időt vesz igénybe?

A röntgenfelvétel elkészítése megközelítőleg 20 percet vesz igénybe.

Mennyibe kerül?

9.000.- forint.

Nézze meg aktuális akciónkat és foglaljon időpontot.