Kismama fogászati szűrés

Kismama fogászati szűrés

Miért ajánlott a terhesség során fogászati szűrésen részt venni? A várandósság a szájüreg egészsége szempontjából is kockázatos időszaknak minősül. Ezen hónapok alatt fokozott odafigyelésre van szükség, amit a rendszeres fogászati szűrővizsgálattal tudunk biztosítani.

kismama fogászati szűrés

A terhesség alatt bekövetkező hormonális változások miatt gyakrabban alakulhat ki fogínygyulladás, ezzel együtt ínyvérzés, kellemetlen lehelet.  Gyakoriak lehetnek még a fogágy-betegségek, melyek következménye a kilazuló foggyökér, extrém esetben a fogvesztés. A fogak szuvasodása is hamarabb bekövetkezhet a várandósság idején. Ilyenkor a röntgenfelvétel készítése csak nagyon sürgős, súlyos esetben indokolt, megfelelő óvintézkedések betartásával és védelemmel együtt. Ennek hiányában, a terhességi szűrővizsgálat alkalmával, orvosunk részletes parodontológiai szűrést végez, melynek során végigpásztázza egy vékony szondával a fogak melletti ínyt, a fogágybetegség jelei után kutatva.

Olyan tasakokat, kis zsebeket keresünk, melyek a levált fogíny alján jönnek létre, és jellemzően tele vannak baktériumokkal, fogkővel. Nagy megvilágításban végignézzük az összes fog valamennyi felszínét, a már meglévő tömések állapotát, fogszuvasodás jelei után kutatva. A szűrővizsgálat során részletes tájékoztatást nyújtunk Önnek a terhesség ideje alatti teendőkről és arról, hogy mire kell kiemelt figyelmet fordítania.

Mit tartalmaz a kismama fogászati szűrés csomag?

Szájüregi vizsgálat, szuvas fogak kiszűrése, szájhigiéniai tanácsadás.

Mennyi időt vesz igénybe?

A vizsgálat 30 percig tart.

Mennyibe kerül?

9.900.- forint.

Nézze meg aktuális akciónkat és foglaljon időpontot.